Shirin Musa, directeur Femmes for Freedom en bestuurslid OPZIJ doet aangifte tegen As-Soennah Moskee
Donderdagochtend heeft Stichting Femmes for Freedom aangifte gedaan tegen de Stichting As-Soennah en de individuele leden van het bestuur wegens opruiing en aanzetten tot geweld.
Lees hier ook een interview van Shirin Musa, verschenen in het huidige nummer van OPZIJ.
Met de aangifte hoopt Femmes for Freedom duidelijk te maken dat de uitspraken zoals gedaan in de online leeromgeving, niet getolereerd, geaccepteerd of aanvaard worden in de Nederlandse samenleving. Om dit geluid te versterken, heeft de Stichting op haar website een conceptaangifte geplaatst. Femmes for Freedom roept iedereen op deze te ondertekenen en in te sturen naar de Districtsrecherche van Politiebureau Hoefkade te Den Haag.
Aanleiding voor deze aangifte zijn uitspraken met betrekking tot vrouwelijke genitale verminking gedaan in een online leeromgeving. Tijdens de lessen werd door de docent gezegd dat vrouwenbesnijdenis niet verplicht is, maar wel aan te bevelen om de lusten van de vrouw te temperen.
Genitale verminking van vrouwen is geen islamitische traditie. Genitale verminking is een gruwelijke manier om de macht en het eigenaarschap van de man over de vrouw in stand te houden. Vrouwelijke genitale verminking is strafbaar in Nederland. Zelfs wanneer de verminking in het buitenland heeft plaatsgevonden, is in Nederland vervolging mogelijk wanneer het slachtoffer de Nederlandse nationaliteit bezit of een geldige verblijfstitel heeft.
Genitale verminking komt in verschillende gemeenschappen voor en is eerder geografisch dan religieus bepaald. Maar, de ontwikkelingen die nu plaatsvinden baren Femmes for Freedom grote zorgen; door steeds orthodoxer wordende gemeenschappen zien we normen verschuiven. Als iemand in een voorbeeldrol dan aangeeft dat strafbare feiten aan te bevelen zijn, kunnen we er van uitgaan dat zijn volgers zullen luisteren.