Het complete boek Vrouwen & Geld, in deze OPZIJ

Dit gaat over jou, je geld en je leven


Waarom een special over vrouwen en geld? Omdat veel vrouwen de laatste halve eeuw een compleet nieuwe relatie met geld hebben gekregen, maar de achterstand die zij op dat gebied hadden nog lang niet hebben ingelopen. Geld verdienen en financiële kwesties als pensioen, hypotheek, verzekering en beleggingen behoorden van oudsher meestal tot het domein van de man.

Door Wilma van Hoeflaken & Denise Hulst

Het beheer van het huishoudgeld was van oudsher het domein van de vrouw. Pas op het moment dat de partner overlijdt of als stellen uit elkaar gaan, krijgen vrouwen tegen wil en dank te maken met het ‘grote geld’. De situ-atie is ten opzichte van een aantal jaren geleden wel verbeterd, doordat vrouwen in toenemende mate (voor een deel) in hun eigen inkomen voorzien. Maar toch hebben zij een grote achterstand ten opzichte van mannen als het gaat om kennis en inzicht. Ook hebben zij, doordat zij over het algemeen minder verdienen en een lager pensioen hebben, een lager banksaldo dan mannen.
We hopen dat deze special je helpt en aanzet tot het goed beheren van je geld. Want misschien maakt geld niet honderd procent gelukkig, het helpt wel. En bovendien: geen geld maakt in ieder geval niet gelukkig. Geld doet er wel degelijk toe.
Met deze special krijg je inzicht in geld en de relatie die je met geld hebt. Omdat het fijn is om geld te hebben, financieel onafhankelijk te zijn en precies te weten hoe je er financieel voor staat.

LEES ER ALLES OVER IN DE NIEUWE OPZIJ